Dick de Ruiter

Dick de Ruiter (1951) geeft yogales en gezondheidsadviezen vanaf 1972. Naast het zelf boeken schrijven vertaalt hij in opdracht ook bijzondere werken, vooral over onderwerpen in zijn vakgebied zoals ontspanning, meditatie, de invloed van klank en muziek, alternatieve leefwijzen en gezonde voeding.
Dick runde met een groep medewerkers in Kampen enige tijd het vegetarische restaurant Tempura. Hij leerde de kookkunst in het eerste vegetarische restaurant van Nederland, de Groene Waterman in Utrecht. De schotels die hij momenteel zijn gasten voorzet worden alom geprezen en gewaardeerd (lees het gastenboek!).
In de jaren tachtig creëerde hij op vraag van leerlingen zijn serie geluidsopnamen met begeleide ontspanning en visualisatie in combinatie met speciaal ontwikkelde klank en muziek, eerst op cassette en later ook als compactdiscs: de Oasis cd's (nu 22 titels). In 1996 schreef hij een boek over de bekende yoga-fitnessoefening de Zonnegroet, waarbij ook een cursus op dvd hoort. Dit boek beleefde in 2004 zijn vijfde volledig herziene editie. In 2005 schreef hij een standaardwerk over yoga, dat nu door veel collega‚Äôs als handboek wordt gebruikt.
In 2003 verhuisde Dick naar Frankrijk, op zoek naar een rustiger leefplek, middenin de natuur. Daar bood hij de afgelopen jaren de mogelijkheid om gasten te ontvangen, en begeleidde hij ook mensen persoonlijk in zijn domein Maison des Miracles, in het uiterste zuiden van Frankrijk. Die periode is geëindigd per 1 januari 2014, en Dick is verhuisd naar een privéplek in Albières, waar deze mogelijkheid niet meer aanwezig is. (Lees ook het verhaal op de hoofdpagina.)

Vanaf begin 2010 werd Dick uitgenodigd om in Nederland regelmatig nascholingen te geven aan huisartsen, specialisten en andere doelgroepen die te kampen hebben met veel overmatige stress. Onderwerp is steeds mindfulness (bewust en aandachtig in het nu zijn en leven, meditatie en ontspanning). Deze workshops worden heel goed ontvangen. Een reactie van een van de deelnemers:

Hoi Dick
Met veel genoegen denk ik terug aan de 3-daagse cursus meditatie en ontspanning. Het lukt goed om de oefeningen te integreren in praktijk en privé; vooral de korte momenten even tussendoor blijken zich uitstekend te lenen voor even aandacht voor jezelf. Ook de mindfulness heeft zijn vruchten afgeworpen.
Dank voor je geweldige coaching! Mooie website heb je trouwens!
Liefs en hopelijk tot ziens,
G. J., huisarts, Noord Brabant

Hieronder stelt hij zichzelf even voor:


Hallo, mag ik mij even voorstellen: ik ben Dick de Ruiter en je bent aan het surfen op de golven van de website van Maison des Miracles, waarin mijn bijzondere rustplek in Zuid-Frankrijk wordt gepresenteerd. Sinds 1972 ben ik werkzaam als yogaleraar en ontspanningsdeskundige; daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van klank en muziek, voeding en gezonde leefwijzen
In 1985 kwam ik in contact met Dick Sutphen, een succesvolle Amerikaan die mijn grote voorbeeld werd voor het ontwerpen van mijn Oasis en Odyssey series. De vraag kwam eigenlijk vanuit mijn eigen yogaleerlingen: kun jij niet eens de ontspanningsoefeningen van de yogales op een bandje zetten, zodat we je stem ook thuis kunnen gebruiken bij de yoga-ontspanning.
Dat werd toen Oasis Tape nummer 1. Van lieverlee breidde de serie zich uit tot 28 titels op cassette. Deze zijn al enkele jaren niet meer verkrijgbaar; de serie Oasis cd's bevat nu 22 titels. Begin 90er jaren ontdekte ik in de VS een nieuwe techniek die gebruikt werd in ontspannende muziek en klank om de hersengolven direct te beïnvloeden.
Ik pionierde met Ultra Meditation I & II (toen nog op cassette), waarvan er in het eerste halfjaar er meer dan duizend werden verkocht. Dat was het begin van de opbouw van de Odyssey Neurosonic Library, een serie bestwerkende neurosonische opnamen, die vanaf 1994 een groot succes werd in Nederland.
Vanaf najaar 2004 worden geen nieuwe Oasis Tapes meer aangemaakt en wordt alleen doorgegaan met de Oasis CD-serie, die momenteel uit 25 titels bestaat en t.z.t. verder wordt uitgebreid.
Op de meeste Oasis Tapes en CDs maakte ik ook gebruik van deze neurosonische technieken, waardoor de werking nog veel sterker is geworden dan ik zelf verwacht had. Een goed voorbeeld is de Oasis CD Leven zonder angst, waarbij op een heel subtiele manier allerlei diep inwerkende methoden gecombineerd zijn, waardoor - zo blijkt uit de reacties - heel veel mensen angstvrij zijn geworden!
Op een aparte pagina op deze website vind je een beschrijving van alle Oasis cd's. Alle verkrijgbare titels van Oasis en neurosonische cd's en boeken zijn ook te vinden op de website van mijn Nederlandse distributeur Inspiratie in Drachten.
In mijn kleine opnamestudio maak ik ook persoonlijke opnamen voor mensen met specifieke problemen die heel gericht en met hun eigen naam aangesproken aan deze probleemgebieden willen werken. Zo'n opname bestaat uit verschillende tracks; meestal eerst een lang ontspanningsgedeelte, daarna een visualisatie van je persoonlijke rustplek en een programmering met affirmaties. Er is ook altijd een track met 'herhaal-affirmaties' en een deel subliminale programmering.
Het blijkt dat zo'n persoonlijk afgestemde tape of CD nog veel directer en effectiever werkt. Uiteraard hangt er aan zo'n unieke, eenmalige productie wel een hoger prijskaartje. Logisch, want ik ben er gemiddeld toch wel zo'n acht uur mee bezig. Heb je belangstelling voor zo'n persoonlijke opname (levertijd ongeveer 2 à 3 weken), stuur mij dan even een mailtje, dan krijg je een vragenformulier toegestuurd.

Heb je specifieke vragen, wil je ook deze dan per e-mail toezenden; ik zal dan trachten je zo snel mogelijk te antwoorden. Veel plezier met het bekijken van mijn website en wellicht tot ziens op een van mijn workshops. Wees van harte welkom!