Boeken


De Zonnegroet

 

 


TOP FIT - unieke workout voor thuis
Houd je lijf soepel, gezond en op gewicht, zonder dure apparaten of fitness in een centrum buiten de deur. Gemakkelijk aan te leren voor jong & oud. Groot onderhoud van alle lichaamssystemen: botten & gewrichten, spieren & pezen, hart & bloedsomloop, buikorganen & spijsvertering, longen & zuurstof/koolzuurbalans, brein, zenuwstelsel en zintuigorganen, zoals ogen en oren. Dat bereik je met één basisoefening – de zonnegroet en/of de maangroet – zeer traag uitgevoerd, met de bijzondere Buteyko adem, en eventueel nog enkele eenvoudige aanvullende bewegingen, met daarna een zalige ontspanning. Het aanleren gaat stap voor stap, met duidelijke beschrijvingen en foto’s.

Dit is een aankondiging van het verschijnen van het nieuwste boek van yogaleraar Dick de Ruiter, oktober 2014. Het is een vervolg op een van zijn eerste werken, Zonnegroet, met vijf edities, van 1996 tot 2005.
Dit nieuwe werk heeft een fris, moderner jasje, een nieuw formaat en het is volkomen herschreven en aangevuld met veel nieuwe of bijgewerkte tekst. Er staan ook nieuwe fotoseries in, en de hoofdfoto’s zijn in kleur.

Wat nog niet eerder werd toegepast, zelfs niet in India, is de uitvoering van de zonne- en maangroet gecombineerd met de bijzondere ademmethode van de Rus Buteyko. Daardoor ga je op een andere manier bewegen, maar wat nog belangrijker is: met minder moeite bereik je een groter effect!
Hoewel de Buteyko ademmethode in de vorige eeuw oorspronkelijk ontwikkeld werd voor astma- en bronchitispatiënten (met volgens eigen zeggen een 100% genezingsresultaat!) is deze manier van ademen bij veel meer klachten effectief. Door deze adem te koppelen aan een aangepaste, heel trage manier van bewegen kan het aantal oefeningen teruggebracht worden tot een minimum, en kun je met ongeveer 20 minuten per dag (inclusief aanvullende oefeningen en ontspanning) al een heel eind komen. Tot volle tevredenheid, zelfs voor mensen met weinig tijd, en ook voor ouderen met beperkte bewegingsmogelijkheden.

De tekst is zodanig anders dat er eigenlijk sprake is van een heel nieuw boek, met nieuwe inzichten en een volkomen andere manier van oefenen. Het bevat ook een heel hoofdstuk over de maangroet, de tegenhanger (of aanvulling, zo je wilt) van de zonnegroet, met duidelijke beschrijvingen en foto’s. Alle details worden helder in beeld gebracht, zodat de lezer aan de hand van het boek de hele zonnegroet en/of maangroet, eventueel aangevuld met enkele essentiële yogahoudingen die ook worden beschreven, zelf kan aanleren. Alleen zieke mensen zullen eerst begeleiding nodig hebben van een ervaren Buteyko therapeut, overal in het land te raadplegen.

De auteur hoopt van harte dat velen baat zullen hebben bij dit boek!

Voor een uitgebreidere uitleg kijk je op deze site bij Zonnegroet.

Het nieuwe boek kost € 18,55 (exclusief verzending) en is te vinden in de goede boekhandel; het kan ook rechtstreeks besteld worden via deze link; het boek wordt dan snel bij je thuis bezorgd!

Tijdelijke link naar de uitgeverij Boekscout - binnenkort komt er een
directe link naar Inspiratie in Drachten.

Gedetailleerde informatie over de zonnegroet lees je hier ...


 

 

YOGA ZONDER LEEFTIJD (190 Pagina's)
Derde volledig herziene druk

Een effectief programma voor iedereen die jong en vitaal wil blijven.

Yoga is voor alle leeftijden. Toch staan in de meeste yogaboeken oefeningen beschreven en afgebeeld die de meeste oudere mensen nooit zo kunnen doen. In dit boek wordt juist de leeftijdsgroep 50-plus aangesproken, maar het is bedoeld voor alle leeftijden. Met deze aangepaste yogaoefeningen kan iedereen langer vitaal, ontspannen en klachtenvrij blijven. De oefeningen hebben een geleidelijke opbouw, met stap-voor-stap beschrijvingen en duidelijke detailfoto's, inclusief achtergrondinformatie over het waarom: allemaal elementen die nodig zijn voor de motivatie om zelf thuis yoga te kunnen doen. Aparte oefeningen zijn gewijd aan yoga bij rugklachten, spijsverteringsstoornissen, slaapproblemen, nervositeit en angst.

* Doe-het-zelf-oefenboek voor thuis * Gedetailleerd en veilig * Aparte hoofdstukken voor allerlei klachten * Nu met de belangrijkste oefeningen op cd, totaal ruim 1 uur!
Derde, herziene druk € 19,95

Verkrijgbaar in iedere goede boekwinkel, of via deze website.

Dit boek is te bestellen op www.spirituelemuziek.nl. Klik daarvoor op de bestelknop.


Over onderkinnen en buikjes

 

Boek: Over onderkinnen en buikjes:

Werk je onderkin of buikje weg in minder dan 10 minuten per dag!

Gebaseerd op inzichten uit de oosterse diagnose. Belangrijkste nieuws: met slechts een heel bijzondere oefening ga je zowel de buik als de onderkin effectief te lijf.

Prijs € 6,00 Dit boek is te bestellen op www.spirituelemuziek.nl. Klik daarvoor op de bestelknop.